Σελίδες

17/6/12

Η ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ (by Kleopatra)

                                                         


  Ζούμε σε μια διεφθαρμένη κοινωνία.

      Ο υπέρμετρος καταναλωτισμός, η ακατάπαυστη τεχνολογία, τα νέα δεδομένα, η ανάγκη των ανθρώπων να καθοδηγούνται από τις μάζες, βεβαίως βεβαίως οι οικονομικοπολιτικές καταστάσεις που πλήττουν όλους(από τον πιο μικρό έως και τον πιό μεγάλο) και γενικότερα ο αναπόφευκτα ζημιωμένος τρόπος ζωής της σημερινής εποχής,καταντούν τον λαό και ειδικότερα τον νέο,που γνωρίζει και έχει μάθει να ζει σε έναν κόσμο κάθε άλλο παρά αγνό και καθαρό, να δημιουργήσει μια προσωπικότητα αλλοπρόσαλλη και καταδικασμένη στη μωρία, η οποία θέλοντας και μή κατακλείζει από παντού τον σημερινό άνθρωπο. 
     Το κάθε μέλος της κοινωνίας αυτής έχει την ικανότητα και την δυνατότητα να κρίνει ποιό είναι το σωστό και ποιό το λάθος, να βροντοφωνάξει, να απαιτήσει, να διατυμπανίσει τις δικές του θεωρίες και απόψεις, από τη στιγμή μάλιστα που έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει εφόσον υποτίθεται ότι ζούμε μέσα σε ένα ''δημοκρατικό καθεστώς''. Πράττοντας αυτό θα έχει κάνει τουλάχιστον μία προσπάθεια με σκοπό να πετύχει αυτό που θέλει. 
Εξάλλου, αν αυτή η προσπάθεια γινόταν να είναι μαζική και μεθοδευμένη, το λογικώς αναμενόμενο αποτέλεσμα θα ήταν θετικό.
      Αλλά δυστυχώς αυτό είναι αδύνατον να συμβεί αφού ο άνθρωπος αρνούμενος να βγάλει από μέσα του τον κρυμμένο του δυναμισμό και το θάρρος του έτσι ώστε να απαιτήσει με αυτόν τον τρόπο το κάθε δικαίωμα που του αναλογεί, προτιμά απλά να συνεχίζει να είναι κλεισμένος στο καβούκι του και να μεμψιμοιρεί ,καθοδηγούμενος από τα σημερινά δεδομένα της εποχής μας.
Και το χειρότερο είναι ότι θεωρεί πως αυτό είναι το σωστό καθώς είναι πεπεισμένος πως ότι και να πεί, ακόμα και να ουρλιάξει, κανένας δεν θα τον ακούσει και το μόνο που θα πετύχει θα είναι χάσιμο χρόνου.
        Ας αφήσουμε όμως για λίγο στην άκρη τον φόβο και την απαισιοδοξία.
          Ας εφαρμόσουμε επιτέλους την καλύτερη και αποτελεσματικότερη πολιτικη: την ΑΓΑΠΗ!
             Γιατί η αγάπη αναμφισβήτητα είναι η μεγαλύτερη πολιτική.
                Χωρίς αγάπη στην ψυχή καμιά άλλη πολιτική δεν μπορεί να καρποφορήσει...

                                               by Kleopatra Panagiotidou                   
                                      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου